Gönderen Konu: Japonca Dilbilgisi Kitapları  (Okunma sayısı 835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hannya

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 4
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 23
    • E-Posta
Japonca Dilbilgisi Kitapları
« : Turkey 24.02.09, 15:50 »
 Arkadaşlar madem herkes az çok japonca ile ilgili, bildiğimiz kaynakları paylaşmanın güzel olacağını düşündüm. İnternetteki dökümanlar da olabilir, ben ilk olarak elimdeki Japonca dilbilgisi ve kanji kitaplarının isimlerini paylaşıyorum. Herkes birkaç birşey bulsa ve birbirine dağıtsa güzel bir arşiv olur kanısındayım.

Kanji kitabı: Kanji Nyuumon, First Lessons In Kanji
Bu kitap yanlış hatırlamıyorsam ilk 400 kanjiyi içeriyor, sıfırdan kanji öğrenmek isteyenler için ideal. Çizim sırası, kaç vuruş olduğu, okunuşu ve anlamı, örnek cümle ve kelimeler kitapta net bir şekilde yer alıyor. Başlangıç için daha iyisini bilmiyorum.
Dilbilgisi: Minna No Nıgongo 1-2 ve ek kitapları
Başlangıçtan orta seviyeye kadar ilerleyen 2 kitap. Kitap ingilizce anlatımlı fakat anlaşılır olması açısından öğreniliğimin ilk yıllarında çok işime yaramıştı. Kitap sadece dilbilgisi anlatmakla kalmıyor, japonca konuşma kalıpları, alıştırmalar, ve her yeni ünitede yeni kelimeleri daiyaloglarda ve alıştırmalarda kullanıyor. Böylece ünite sonunda yeni kelimeler (kanjileriyle birlikte) ve kalıplar aklınızda yer ediyor.
 Kitabın workbook tarzında alıştırma kitabı ve bir de ana kitaplarda (minna no nohongo lar) geçen kanjileri pekiştirmeye yarayan bir kanji kitabı var. Bir de öğretmen kitabı var konunun nasıl öğretileceğini anlatan, ayrıca cevap anahtarı içeriyor.

Herkes elindeki dökümanları palaşsın birbirimize faydamız dokunsun diye düşünüyorum. 

Sponsor Bağlantı

Rai

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 2
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 4
    • E-Posta
« Yanıtla #1 : Turkey 07.03.09, 20:06 »
mükemmel:) çok teşekkür ederim. uzun zamandır kitap listesi arıyordum.arigato gozaimasu.. bide türkiyede hangi yayın evleri çıkarıyor bunları.mesela istanbuldan nerden bulabiliriz.nerden temin edebiliriz?
« Son Düzenleme: Turkey 07.03.09, 20:08 Gönderen: Rai »

Hannya

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 4
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 23
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : Turkey 08.03.09, 16:57 »
 İŞte o sorunun cevabı biraz üzücü, çünkü bu saydığım kitapların hepsi Japonya'dan geliyor, bendekiler de hep fotokopi, orjinal istiyorsan amazon.com'dan araştırabilirsin. Haftaya Ankara'ya gidiyorum, istersen bu saydığım kitaplardan istediğin varsa fotokopisini çektirip sana yollayabilirim, ben de İstanbul'da oturuyorum, elden de teslim edebilirim, ama yüzde yüz demiyorum, büyük ihtimalle diyorum, çünkü bölüm dışına kitap vermeme gibi bi durum var, ama hallederim heralde nazım geçer az çok :)

mavran

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1
  • http://www.japoncakonus.com Üyesi
    • E-Posta
Ynt: Japonca Dilbilgisi Kitapları
« Yanıtla #3 : Turkey 30.06.10, 23:05 »
http://www.japonkultur.com/
japon kültür ve enformasyon merkezinde hem japonca kursu vardır hem de japonca ders kitapları vardır,yeri taksimdedir,internet sitesinden de inceleyebilirsiniz,
kitaplarının kağıt kalitesine diyecek yok, çok güzel ancak biraz pahalı,
ondan ziyade D&R da osman sancaklının kitapları var onlardan almanızı tavsiye ederim
delta yayınlarının dil kartları var , her dilde var nerdeyse, japonca için olanlar da var güzeldir hem kelime ezberlemek için hem de içinde gramer bilgisi de var o yönden de yardımcı olur,
sonuç olarak D&R ı mutlaka inceleyin :)
yararlı bir şey mutlaka bulursunuz,
www.dr.com.tr

not:ben bir D&R çalışanı değilim :D reklam olsun diye yazmıyorum bunları :P

bobyy

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 7
  • http://www.japoncakonus.com Üyesi
Ynt: Japonca Dilbilgisi Kitapları