Gönderen Konu: Japonya'ya Giderken Dikkat edilmesi Gereken Hususlar  (Okunma sayısı 3089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

日本文学

• Administrator
  • *
  • Rep Puanı 297
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 529
    • E-Posta
JAPONYA'YA GİDERKEN ;

Herkese Merhaba Bildiğiniz gibi Türkiye'ye Japonya vize uygulamıyor iki ülke arasında ki ilişki de çok iyi durumda

Her nekadar ilişkiler iyi olsada Japonya'ya bir Türkün girmesi öyle çok kolay değildir.

bunun başlıca Sebeplerinden birisi zamanında bizlere kapılarını sonuna kadar açmış japonların iyi niyetlerini suistimal etmiş olmak.

zamanında bizim vatandaşlarımızı hiçbir zorluk çıkarmadan almışlar, Peki biz ne yapmişiz biliyomusunuz herkes eşini dostunu, arkadaşını kim varsa çağırmış japonya'ya demişlerki gelin işte var , parada var tek sorun vatandaşlık o sorunuda bulursun bir japon bayan evlenirsin denilmiş

ama durum hiç te bukadar iyimser değil çünkü giden geri dönmemiş bir çok vatandaşımızı gördüm japonya'da kaçak, evlenemiyorlar da çünkü kaçak 3-5 kuruş kazanacağız diye kaçak kaçak yaşıyolar elbette orada kalmayi başarmış türklerde var ama neresinden tutarsanız tutun japonya için türkler potansiyel bir "KAÇAK" dolayısı ile artık eskisi kadar kolay değildir giriş japonya'ya

ama bu durum herkes için böyle değildir elbette oraya gerçekten iyi niyet ile ziyaret için yada okumak için gittiğimiz durumlarda var.

işte japonlarda iyi'yi ve kötüyü ayırt etmek için bir takım önlemler almışlar .

1- Para Mevzusu :
bildiğiniz üzere japonya özellikle Tokyo dünyanın en pahalı şehirlerinden ekmeğin türk parası ile 4-5 milyon olduğu otel fiyatlarının
100 $ dan başladığını düşünür isek japonya'ya gelen türk vatandaşlarına "Paran varmı sorusu soruluyor" maalesef çünkü az önce anlattığımız gibi kaçak ihtimalini düşünüyorlar eğer paranız yok ise japonya da kalamazsınız deniliyor bu sebepten bir çok insan sınır dışı edilmiştir.

Para Mevzuunda tavsiyem güvenlik nedeni ile fazla para taşımadığınızı kredi kartı kullanacağınızı Belirtin . bu bir nebze işe yarayacaktır.

2- Kılık Kıyafet :

Japonya'ya giderken öyle çok kasmayın ne çok fazla Resmi giyinin nede öyle çok aşırı turist gibi de olmayın İş adamı görüntüsü vermek bazen ters tepebiliyor bu sefer iş ile alakalı sorular sorulabiliyor . doğal görünmeye çalışın

3- Göçmenlik Bürosu  :

Eğer bir Türk iseniz %70- %80 immigration office  (göçmen ofisi) e gidersiniz bunun sebebi bahsettiğim gibi ne amaçla geldiğini anlamak istemeleri Japonlar gerçekten sizin japonya'ya gezmek için geldiğinize inanmak isterler eğer buna inanırlar ise size artik zorluk çıkartmayacaklardır.

ama burada kesinlikle doğru beyanatlarda bulunmalısınız gitmeden önce nerede ne kadar kalacağınızı, nerelere kiminle gideceğinizin planını yapın çünkü size bu sorular mutlaka sorulacaktır.

4- Dil Bilme :   Japonca bilmek japonyada bir avantajdır. genelde japonca bildiğiniz halde sizinle ingilizce konuşmaya da çalışacaklardır. Japonca bildiğiniz için kimse şaşırmayacaktırki japonca bilen o kadar çok yabancı varki bu çok normal bir durumdur.
ama japonca bilmenizden dolayi da size sempati ile yaklaşırlar sizlere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışırlar.

Son olarak Japonya dünyanın en güzel yerlerinden biridir eğer oraya gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka planlı yapın kafanıza göre gitmeyin .

ve tokyo'nun keyfini çıkarın ve bol bol suşi yiyin ...

http://www.japoncaKonus.com ( J K )
« Son Düzenleme: Turkey 06.07.08, 18:55 Gönderen: japoncakonus »

Nihongo Benkyou Shimashou |

Japonya Video | Practices Japanese | Japon Alfabeleri  |  Japon Yemekleri | Japonca Bilgi Bankası Japonca Türkçe Sözlük

Facebook Sayfamıza Hayran Oldunuz mu ? Hayran olun Japonya  Japonca ile ilgili Her türlü bilgi size ulaşsın Hayran Olmak için Tıklayınız !!!!

Sponsor Bağlantı

MujaHeed

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1
    • E-Posta
Japonya'ya Giderken Dikkat edilmesi Gereken Hususlar
« Yanıtla #1 : Turkey 28.07.08, 09:25 »
Çok teşekkürler, faydalı bir makale olmuş. :)

empi

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 1
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 6
    • E-Posta
« Yanıtla #2 : Turkey 04.08.08, 16:22 »
japonyanın vize uygulamadığı ülkeler var mı ? acaba

sevgi ve sayğı ile........

sesar

• 貴方の名前は何ですか?
  • Administrator
  • *
  • Rep Puanı 268
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 605
  • This My Style!! :)
« Yanıtla #3 : Turkey 04.08.08, 17:21 »
japonyanın vize uygulamadığı ülkeler var mı ? acaba
Türkiyeye vize uygulanmıyor mesela...

japonca" width="428" height="120
 Moderatörlük Başvurularıu için>>>http://www.japoncakonus.com/forum/index.php?action=pm;sa=send;u=1

Konnichi wa!!  ツ ツ ツ http://www.sesar.org

bAsAk

• Moderatör JK
  • *
  • Rep Puanı 92
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 101
  • hayat yaşayaROCK öğrenilmeli..
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : Turkey 04.08.08, 17:32 »
ben Japonya'ya değil heryere gitmek istiyorum ;D ama ilk önce Japonya'ya gitmek isterdim..

akdpascal

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 1
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 13
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : Turkey 22.08.08, 23:54 »
harbiden bende koydum kafaya
bekle beni japonya:D

日本文学

• Administrator
  • *
  • Rep Puanı 297
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 529
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : Turkey 13.09.08, 17:44 »
evet Türkiye için vize istemiyorlar şimdilik :)

Nihongo Benkyou Shimashou |

Japonya Video | Practices Japanese | Japon Alfabeleri  |  Japon Yemekleri | Japonca Bilgi Bankası Japonca Türkçe Sözlük

Facebook Sayfamıza Hayran Oldunuz mu ? Hayran olun Japonya  Japonca ile ilgili Her türlü bilgi size ulaşsın Hayran Olmak için Tıklayınız !!!!

şheitan

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 8
« Yanıtla #7 : Turkey 16.09.08, 19:51 »
Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş emeğine sağlık..

Çevirmen

• Meraklı Japon
  • *
  • Rep Puanı 14
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 32
« Yanıtla #8 : Turkey 20.11.08, 13:39 »
Merhaba Bazi yanlisliklar olsada bu bilgilerin bukadar acik bir sekilde yazilmasini dogru bulmadim. Suistimale cok acik bir konu. Umarim kotu nietli kisiler okumaz. Saygilarimla...

トルコ語⇔日本語
  翻訳通訳業

sesar

• 貴方の名前は何ですか?
  • Administrator
  • *
  • Rep Puanı 268
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : Turkey 20.11.08, 22:31 »
Merhaba Bazi yanlisliklar olsada bu bilgilerin bukadar acik bir sekilde yazilmasini dogru bulmadim. Suistimale cok acik bir konu. Umarim kotu nietli kisiler okumaz. Saygilarimla...
Yanlışlıkları açıklayarak bizleri bildilendirebilirsiniz..

Moderatörlük Başvurularıu için>>>http://www.japoncakonus.com/forum/index.php?action=pm;sa=send;u=1

Çevirmen

• Meraklı Japon
  • *
  • Rep Puanı 14
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #10 : Turkey 21.11.08, 17:20 »
Siradan baslarsak
   Paranizin olmasi yeterli imaji cok yaygin ama giriste bulundurdugunuz paranin sizin olup olmadigi, bunu ne sekilde elde ettiginiz ve kullanacaginiz onlari inanin daha cok ilgilendiriyor.
Ayrica Japonya cok pahali bir ulke imajina sahip ama oyle olmadigini aksine gezmeyi bilen insanlar icin cok daha ucuz oldugunu iddia ediyorum. Mesela 5 yada 6 Ytl ye tabloid satan restoranlar mevcut. Ekmek 4 veya 5 lira degil 1 yada 2 lira arasindadir. Aksam yemekleri ise Turkiyede yediginiz lokantalardan daha pahali olmayacaktir. Kaldiki MCDonalds Pizza Hut vs gibi zincir familes restoranlar mevcuttur. Ama illaki sushi yiyecegim yada istakoz yaninda beyaz sarap da olsun demiyorsaniz. Onlar bile yerine gore 5000 ile 10000 bin jp yeni arasinda ulasabileceginiz lezzetlerdir. Istakoz veya sushinin Turkiyedeki fiyatlarini bilemiyorum ama 3 kati hatta 4 kati kadar olduguna eminim. Daha bir hafta once Tuzlada yedigim yemekte odenen iki kisilik yemek hesabini gorunce tokyo hiltonda yedigim yemek ictigim icki cok daha ucuzdu diye dusunmeden edemedim. Menuyu merak eden varsa iki balik ve 4 meze bir sisede sarap fiyati idi...350 kusur lira odedik bu hesaba.
Otellere gelince onlarda Turkiyedeki ayni sinifta bulunan otellerden pahali degil. Oyleki zamanini iyi ayarlayan arastiran bir kisi 6000 jp yeni ile nezih bir odada 1 gece gecirebilir. Kiminle nerede kaldiginizi dusunmuyorsaniz daha ucuz yerlerde mevcut. Birde hatirlatmak isterim, arkadasiniz ile gidiyorsaniz tek tek oda tutmaniz yada ayni odada kalmaniz size ekstra bir yuk getirmez. Cunku verilen fiyat Turkiye ’de olanin aksine oda kirasi degil kisi basi fiyattir. Bu Japonyadaki otellerde genel uygulamadir. Yalniz benim deneyimlerim ile soyleyebiecegim Japonyada su sizi cok sikintiya sokabilir: ulasim! Ulasim inanilmaz derecede pahali ... Ama bununda caresi var 青春十八切符...  Bilen kullanan varmi bilmiyorum ama bu size referans olsun...
Kilik kiyafet konusu hicte onemli degil, cunku gelenleri kiliklarina kiyafetlerine gore degerlendirmiyorlar. Kistas dis gorunus degildir hicbir zaman. Bu ozelliklede Japonyada boyledir. Tavirlariniz daha onemlidir.

Yabancilar ile ilgili tavirlari icin kisaca soyleyeyim, son zamanlarda milliyete bagli olmaksizin yabancilar suphe ile karsilaniyor. Gencler ki 5 sene onceye kadar yabancilara ilgi duyuyor konusuyorlardi ama simdi onlar da ayni sekilde gormezden geliyorlar. Yaninizda onlarin da tanidigi Japon arkadasiniz yoksa pek oturup konusamazsiniz. Hele ki Turkseniz bazi bolgelerde insanlar sizden kacacaktir. Sebebide bu bolgelerdeki nufus/suc orani iliskisidir. Bundan kaynaklanan gocmen burosunun tavrida olagandir. Oncelikle bunu aciklamak gerekir. Bu nedenle sadece yol sormak icin bile cok dolasabilirsiniz. Yol sorabileceginiz yerler ya bekci kulubeleri (koban) yada bilet giseleri.olacaktir. Bana gorede bildiginiz Japoncayi kullanabileceginiz yegane yerler bunlarla sinirli olacaktir.
Son olarak bu benim 11 yillik yasamimda edindigim ve her gun karsilastigim deneyimlerim. Anlattiklarim bazi yonlerden subjektif olabilir eksik kalabilir. (Bazi yerleri suistimal edilecegi suphesi ile kasitli yazmadigimi aciklamadigimi da ekleyeyim)Ama genel olarak dogru oldugu dusuncesindeyim. Saygilarimla.

トルコ語⇔日本語
  翻訳通訳業

sesar

• 貴方の名前は何ですか?
  • Administrator
  • *
  • Rep Puanı 268
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : Turkey 22.11.08, 01:52 »
Teşekkürler çevirmen.++
Güzel bir yazı olmuş.
Suistimal konusuna önem verdiğiniz anlaşılıyor.
Yoğun bir suistimal mi söz konusu acaba?

Çevirmen

• Meraklı Japon
  • *
  • Rep Puanı 14
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #12 : Turkey 22.11.08, 03:32 »
Evet Eger polis kayitlarini gocmen burosunun istatiklerini gormus incelemis olsa idiniz hala bizim neden elcilikten vize almamiza gerek kalmadan, pasaport islemleri sirasinda vize alarak Japonyaya girebildigimize hayret eder sasardiniz. Sahsim adina bu hakkin hala elimizde olmasi beni cok sasirtiyor. Soyleyebilecegim, bu hizla giderse Iranlilar gibi bu haktan mahrum kalabiliriz. Onceden onlarin da durumu bizim ile ayni imis. Ama simdi vize kuyruklarinda bekleyip istenen evraklari tamamlamakla ugrasiyorlar. O nedenle bu konu cok hassas ve suistimale acik. Su ki aramizda gercekten Japonyayi seven, oraya gitmek isteyenler bunu arastirip bir sekilde bulacaktir. Ama calismak kacak kalmak amaci olanlar icin bu kadar alenen yazilmasi Japonyayla bagi olan ilgilenen gezmek isteyen kisilerin durumunu zora sokacaktir. Gerisini sizin takdirinize birakiyorum. Saygilarimla...

トルコ語⇔日本語
  翻訳通訳業

ReiLa

• Acemi Japon
  • *
  • Rep Puanı 0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2
    • E-Posta
« Yanıtla #13 : Turkey 11.12.08, 12:44 »
PayLaşım için SaoL..