Languages: Türkçe| Japanese| English
Turkey 07.01.09, 04:05 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: JaponcaKonus.com Türk ve Japon Dostlarımızın Buluşma Noktası...
Forum İngilizce & Japonca & Türkçe Kullanılabilmektedir!

Ana Sayfa   JK Portal Japonca Müzik Yardım Ara Takvim GoogleTagged Giriş Yap Kayıt  

Reklamlar

japonca

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Japonya'da Eğitim  (Okunma Sayısı 526 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Morrigan
Acemi Japon
*

Rep Puanı 3

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Ruh Halim:
« : Turkey 08.07.08, 18:51 »

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın

Japonya'da Eğitim

Japon eğitim sisteminin en belirgin özelliği; eğitimle ilgili bütün unsurlararasında işbirliği sağlanması, yerel yönetimlerin eğitime dahil edilmesi, yerel yönetimlerin eğitime dahil edilmesi ve özel sektörün desteğinin alınması çok büyük önem taşıyor.
Japonya'nın 1604-1807 yılları arasında Samurai denen savaşçı bir sınıf elinde bulundurmuştur. "Bakufu"denen okullarda verilen eğitimde esas amaç, devlet için savaşçı ve yönetici yetiştirmektir. Bu nedenle elit bir eğitim oluşturulmuştur. Sıradan kalka verilen eğitim ise "terekoya" denilen okullarda yapılmıştır. Bu okullar tüccar ve halk tarafından desteklenmiştir. Ülke genelinde çocukların % 45'i kız çocukların % 10'unun bu okullara gittiği görülmüştür.
Ülkede üç türlü okul vardır:

• 1- Ulusal okullarhükümetin desteğinde olan okullar
  • 2- Kamu okulları il ve belediye yönetincilerince yürütülen okullar
  • 3- Özel okullar özel kuruluşların okulları ülkenin %23 ü özel okullardan oluşuyor.

Eğitim öğretim yılı 1 Nisan'da başlar. Sonraki yılın 31 Mart'ında biter.
Ders yılı;

• Nisan Temmuz ortası
  • Eylül - Aralık sonu
  • Ocak - Mart sonu

olmak üzere 3 dönem halinde görülür.
Cumartesi yarım gün ders yapılır. Haftada 5.5 gün ders yapılır.
Japonya'da ders programları çok fazla milli içerik taşırlar. Ülkede okul, sanayi ve toplum arasında organik bir bağ kurulmuştur. Öğrencilerde derste istekli ve çalışkandırlar.
Okullar arası rekabet vardır; okullar arasında yarışmalar yapılır.
Anaokulları zorunlu değildir ancak çocukları %92'si anaokuluna gitmektedir. Anaokullarında dil, sosyalleşme gibi konuları öğrenir. 3 yaş grubunun %40'ı, 4-5 yaş grubunun %92'si anaokuluna gitmektedir. 1986 verilerine göre 15.189 anaokulu vardır.
İlkokullar 6 yaşında başlamaktadır, 12 yaşına kadar devam etmektedir; zorunludur ve sınıfta kalma yoktur.
Yaklaşık ortaokullarda 20 öğrenciye bir öğretmen düşmektedir. Ulusal ve yerel okullar ücretsizdir.
Liseler tam gün ise 3 yıl, yarım gün ise 4 yıldır ya da daha uzundur.
Japonya'nın eğitim oranı %99'dur.
Öğretmenlerle öğrencilerin %70'den fazlası özel okullarda bulunmaktadır.
Japonyanın kalkınmasının sebebini eğitim sistemine bağlamaktadırlar. Gerekli iş gücü sağlama, lider yetiştirme, tasarruf eğitimini arttırma gibi özellikler içermektedir.
Japonya'nın eğitiminin en önemli özelliği halkın 12-16. yüzyıldan itibaren eğitime önem vermiş oldukları görülüyor. Konfüçyüs'ün klasiklerinden olan "Hayırlı Evlat" kitabının her evde bulunmasının ve okunmasının alışkanlık haline getirildiği yıllar 16. yüzyıllara rastlıyor. Konfüçyüs'ün görüşleri anayasanın temelini oluşturmuştur.
Japonlarla eğitimde yakınlaşmayı 2. Abdülhamit dönemine rastlamıştır. Milli ve geleneklerine bağlı kalarak kalkınma özelliğine sahip olunması 2. Abdülhamit'in ilgisini çekmiştir.
Japoya'da kişi başı yıllık 25 kitap düşmektedir. Türkiye'de yıllık 6 kişiye bir kitap düşmektedir. Ayrıca öğretmen yetiştirilmesindede farklılıklar görülmektedir. Temeline bakıldığında 14. yüzyılın ortalarında Japon halkının eğitime tüccar, esnaf ve halkın büyük kısmının destek verdiği görülüyor. Devlet sadece devlet için elit tabakayı yetiştirirken halk eğitimin sorumluluğunu üzerine alıyor. 14. yüzyılın ortalarında erkeklerin %45, kızların %10'u eğitim görüyor.
sesar
貴方の名前は何ですか?
Administrator
*

Rep Puanı 223

This My Style!! :)

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Ruh Halim:
« Yanıtla #1 : Turkey 08.07.08, 22:38 »

Alıntı
Japonya'nın eğitim oranı %99'dur.

İşte Anahtar kelime..

Bilgiler için teşekkürler

Resimleri Görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş YapınResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor

japonca" width="428" height="120

Konnichi wa!!  ツ ツ ツ Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
GabrieL MeQueR
Moderatör JK
*

Rep Puanı 4

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

gabriel.mequer@gmail.com
WWW E-Posta
Ruh Halim:
« Yanıtla #2 : Turkey 09.07.08, 17:03 »

Lisedeki bir öğrenmenim anlatmıştı; Japonlar okula yeni başlayacak çocuklara önce fabrikaları, sonra da Hiroşimayı gösterip şunu söylüyorlarmış:

"Bu teknolojiyi biz geliştirdik ve size devrediyoruz, eğer çalışıp size miras bıraktığımız şeylere sahip çıkmazsanız, Hiroşimada gördüklerinizi düşmanlarımız size de yapacaktır"

Veya bunun gibi birşey.. Ama mesajın özü alınmıştır umarım Gülümseme

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Olun veya Giriş Yapın
Origami Bölümümüz
e bir göz atmak istemez miydiniz?
akdpascal
Acemi Japon
*

Rep Puanı 1

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

E-Posta
Ruh Halim:
« Yanıtla #3 : Turkey 22.08.08, 23:49 »

egıtım oranının %99 olması farkı farkettiriyor
derslerin 5.5 gün sürmesi nısanda baslayı martta bitmesi filan bize göre cok sıradışı geliyor.Biz biraz daha zorlasak bayram tatıllerını bırletırıp onuda yaz tatılıyle bırlestırcez:D
sirtlan546
Acemi Japon
*

Rep Puanı 1

Nanju desika?

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

selman_karacoban@hotmail.com
WWW E-Posta
Ruh Halim:
« Yanıtla #4 : Turkey 29.09.08, 21:48 »

Çok teşekkürler

Miyavi-Kekkonshki no uta & Younha- Ashita tenki ni nare
Scorpion, Poison, Heart, Rihanna
gktg
Acemi Japon
*

Rep Puanı 1

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

E-Posta
Ruh Halim:
« Yanıtla #5 : Turkey 29.10.08, 16:52 »

Bilgi İcin Cok Tesekkurler
Sayfa: [1]
  Yazdır  
GoogleTagged

Otomatik Tag
Japonya'da Eğitim , Japonya, Japonca, JaponcaKonus, Japon Yenekleri, Kimono, Japonca Türkçe Sözlük

Takvime ekle  
Gitmek istediğiniz yer: